e-boekhouden

6 reviews Schrijf een review
Type bedrijf | Boekhouding | Urenregistratie

Over e-boekhouden

e-boekhouden wordt door veel ZZP'ers en (startende) ondernemers gekozen als boekhoudprogramma. Starters krijgen 15 maanden gratis toegang tot alle features. Deze software biedt alle mogelijkheden om de administratie te automatiseren.

Product Overzicht

Prijs vanaf:

€9,95 /maand

Gratis trial:

checkJa, 450 dagen

Platformen:

apple logo microsoft logo chrome logo explorer logo safari logo android logo

Instructies:

Webinars, Handboek, Live persoonlijk

Klantenservice:

Email, Chat, Helpdesk, Telefoon

Fucties & Mogelijkheden

Boekhouding

+
 • BTW overzicht
 • BTW verlegd factureren
 • CRM systeem
 • Mobiele app
 • Opgaaf ICP
 • Scan & herken
 • UBL ready
 • Volautomatische bankkoppelingen
 • Vreemde valuta
 • Automatische betalingsherinerring
 • Debiteurenbeheer
 • Elektronische BTW aangifte
 • Elektronische IB/Vpb aangifte
 • Facturen opstellen
 • Inkoopfacturen inboeken
 • Offerte opstellen
 • Urenregistratie

Urenregistratie

+

e-boekhouden reviews

Zelf ervaring met dit boekhoudprogramma? Deel jouw ervaring over e-boekhouden met andere ondernemers. Waarom moeten zij wel of niet kiezen voor deze aanbieder? Wees eerlijk en kritisch, wij willen mensen helpen de beste keuze te maken.

Review ribbon

Schrijf zelf een review!

Deel jouw ervaring en laat andere weten wat ze kunnen verwachten van deze software!

Geef een score

Wat vind je goed?

Klantenservice
Uitbreidingsmoglijkheden
Externe koppelingen
Gebruiksgemak
Kosten

Wat vind je minder goed?

Klantenservice
Uitbreidingsmoglijkheden
Externe koppelingen
Gebruiksgemak
Kosten
Yellow star Yellow star Yellow star Yellow star Yellow star
08/10/21
Circle person

Door: Felix

Al twee jaar maak ik gebruik van e-boekhouden in plaats van een persoonlijke boekhouder. De grootste voordelen voor mij zijn zaken als automatisch een jaarrekening opstellen en de btw-aangifte indienen. De eerste 15 maanden heb ik gratis gebruik kunnen maken en nu betaal ik een tientje per maand. Dit is een stuk minder dan ik kwijt was voor mijn boekhouder.

Green plus
Klantenservice
Green plus
Gebruiksgemak

Red minus
Gebruiksgemak
Yellow star Yellow star Yellow star Yellow star Yellow star
12/05/19
Circle person

Eenvoudig en goedkoop!

Door: Elise Baarn

Er zijn maar weinig boekhoudprogramma’s die een product zo lang gratis aanbieden. 15 maanden is echt een lange periode waarbij je compleet ervaart hoe het is om kwartaalaangiften te doen en de jaarcijfers op te stellen. SoftwareGuru.nl is dan ook erg enthousiast over de werkwijze van dit bedrijf. Transparant en overduidelijk overtuigd van hun eigen kwaliteiten. Geen onverwachte kosten waar je voor komt te staan omdat niks automatisch verlengd wordt. Ook het feit dat ze een gratis cursus boekhouden aanbieden is natuurlijk fantastisch. Dit maakt je meteen bekend met het programma en je krijgt gratis kennis.

Green plus
Klantenservice
Green plus
Uitbreidingsmoglijkheden
Green plus
Externe koppelingen

Red minus
Kosten
Yellow star Yellow star Yellow star Yellow star Yellow star
12/05/19
Circle person

Door: Roeland

Overzichtelijk en een gratis proefperiode van 15 maanden. Tijdens deze periode heb ik onwijs veel gehad aan e-boekhouden en ga daarom ook betaald gebruik maken van deze software.

Green plus
Klantenservice
Green plus
Externe koppelingen
Green plus
Gebruiksgemak

Business man

Vind andere aanbieders van deze productcategories

Vergelijkbare aanbieders

constant contact logo
Constant Contact
logo vpn private internet access
Private Internet Access

e-boekhouden functies

e-boekhouden.nl is momenteel misschien wel de beste keuze als je naar een boekhoudprogramma bent. Niet alleen krijg je de eerste 15 maanden gratis, ze geloven zo sterk in hun product dat je zelfs dan nog kan beslissen of je kiest om betaald gebruik te maken van de services. Daarnaast zijn er nog een aantal argumenten waarom dit een betrouwbare aanbieder is. Bovendien krijg je een gratis cursus boekhouden. Heb je daarna nog vragen? Dan is er altijd een ‘razendsnelle’ helpdesk beschikbaar om problemen op te lossen.

Vergeleken met bijvoorbeeld een aanbieder als Exact is het prijsverschil enorm. Zo betaal je na 15 maanden bij e-boekhouden.nl slechts een fractie wat je bij een ander zal betalen. Aan de functies doet het niet af. De essentiële functies voor eenvoudig boekhouden zijn beschikbaar en hier rechts weergegeven.

 • Koppelingen met onder andere de bank, webshops en rapportage software
 • Scan & Herken
 • Factureren
 • BTW-aangiften

Uitsluitend boekhoudsoftware

De reden waarom e-boekhouden.nl deze prijs kan aanbieden is omdat het zich beperkt en specialiseert in de software gericht op boekhouden. Voor andere grotere aanbieders geldt dat het boekhouden slechts een deel van het totaalproduct is. Heb je geen andere software nodig behalve boekhouden dan is er ook weinig reden toe om daarvoor te kiezen.

Wel is er onderscheidt in hoe het pakket eruitziet. Voor verschillende doelgroepen heeft e-boekhouden.nl specifieke boekhoud oplossingen. Ze maken onderscheid in de ‘Ondernemer’, ‘Vereniging en Stichting’ en de ‘Accountant’. Dit heeft te maken met bepaalde functies die voor iedere doelgroep weer uniek zijn.

Gratis e-boekhouden proefperiode

Een gratis proeftijd bij e-boekhouden.nl is altijd 15 maanden. Of je nu gaat voor bijvoorbeeld het ZZP pakket of voor het Accountant pakket, de eerste 15 maanden hoef je nooit te betalen. Ook is het belangrijk om te weten dat ze nooit automatisch jouw pakket omzetten in een betaald programma. Het stopt automatisch na de gratis proefperiode en het is dan aan jou persoonlijk om de keuze te maken of je betaald gebruik gaat maken.

Ook dit is weer een kenmerk van e-boekhouden.nl dat het zich onderscheidt van veel van de alternatieve aanbieders. Vaak is een gratis proefperiode maar 30 dagen. SoftwareGuru.nl raadt altijd wel aan om het in ieder geval een kwartaal te proberen om te kunnen ervaren hoe de Btw aangifte functie werkt. Zo heb je een meer ‘totaal ervaring’ en is het bedrijf beter te beoordelen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Chat

Wat gebeurt er na mijn gratis periode bij e-boekhouden.nl?

Veel bedrijven zetten dit om in een automatisch betaald lidmaatschap. Dit is nu niet het geval. Na 15 maanden moet je zelf kiezen of je betaald gebruik wilt maken van de boekhoud- en factureer service van e-boekhouden.nl. Onderneem je niks, dan wordt je account op non-actief gezet en betaal je niks. Je kunt altijd later nog beslissen of je het weer wilt oppakken.

Chat

Ik groei als bedrijf, kan ik mijn pakket later nog wijzigen?

De website van e-boekhouden.nl geeft heel duidelijk aan dat dit heel eenvoudig gewijzigd kan worden. Hiervoor moet je contact opnemen met klantenservice, zij zullen jou tzt helpen met het omzetten van jouw pakket.

Chat

Wat is de opzegtermijn?

Een heikel punt met abonnementen is vaak de opzegtermijn. Bij e-boekhouden.nl is het alleen mogelijk om per maand te betalen en niet per jaar. De opzegtermijn is ook een maand, je zit dus nooit langer vast dan een maand en kunt het op ieder moment opzeggen.

Money box

Gratis e-boekhouden proberen?

e-boekhouden is momenteel het meest gekozen boekhoudprogramma door zzp'ers en starters. De lange gratis proefperiode van 15 maanden is hierbij een belangrijke reden. Probeer nu zelf ook e-boekhouden en ervaar een zorgeloze boekhouding.

Gratis proefperiode