Wat is een VPN?
Na het lezen van dit artikel weet jij wat een VPN verbinding is en hoe het werkt. De kans is groot dat je beslist zelf ook anoniem te gaan surfen.
Ben je op zoek naar een VPN? Je bent niet de enige! Er zijn erg veel VPN aanbieders in de markt met verschillende mogelijkheden en prijzen, waardoor het lastig is om snel een keuze te kunnen maken. Op deze pagina vind je de meest gebruikte VPN aanbieders en kan je ontdekken welke aanbieder het beste past bij jouw wensen.
De VPN zorgt ervoor dat jouw persoonlijke IP adres moeilijk traceerbaar is. De connectie die je normaal legt met de server van de website die je bezoekt wordt nu eerst gelegd met een server van de VPN aanbieder. Deze server zorgt ervoor dat deze connectie versleuteld is en dat jouw IP adres verborgen blijft. De website die je wilde bezoeken ziet nu niet meer het IP adres van jouw persoonlijke apparaat.
Lees hier hoe een VPN verbinding werkt
Er zijn veel redenen om te kiezen voor een VPN verbinding. Het vaakst gaat het om veiligheid, anonimiteit en flexibiliteit.
1. Veiligheid
Je bent nooit 100% veilig tegen hackers, maar een VPN verbinding maakt het wel heel erg moeilijk. Kijk goed naar hoe de encryptietechnologie staat aangeschreven van een aanbieder. Een VPN verbinding versleuteld jouw verbinding en maakt het daarmee extra lastig voor hackers om jou te onderscheppen.
2. Anonimiteit
Je weet nu dat je door een eigen IP adres te gebruiken iedere online partij (bedrijf, website, overheid) jouw locatie en gegevens kan traceren. Jouw gedrag is niet te koppelen aan een persoonlijk IP adres en daarmee ben je anoniem.
3. Geografische blokkades omzeilen
Een duidelijk voorbeeld is Netflix. Zij bieden abonnementen aan die gekoppeld zijn aan landen, ook wel 'geoblocking' genoemd. Dankzij persoonlijke IP adressen hebben ze land gebonden aanbod. Door te kiezen voor een VPN verbinding verberg je jouw IP adres en daarmee jouw gegevens. Doorgaans kun je in een VPN programma aangeven vanaf welke locatie je actief wilt zijn.
Over het algemeen betalen mensen gemiddeld 3 Euro per maand. In dit geval heb je een programma uit de top 5 beste VPN programma's. Veel duurder of goedkoper betekent niet automatisch beter of slechter. Het gaat er onder andere om hoe goed de encryptietechnologie is toegepast, de snelheid van de VPN servers is, etc. Lezen van ervaringen van andere gebruikers helpt hierbij.
Je verbinding beveiligen is een ding. De rest van je gegevens goed beschermen is een tweede. Een goed voorbeeld zijn password managers. Dit is een zwaar beveiligde digitale kluis waarin jij al jouw wachtwoorden worden bewaard. Met speciale encryptietechnologie zijn deze wachtwoorden vaak veiliger dan dat je ze zelf op een briefje bewaart.
Op het Softwareguru blog vind je artikelen die jou kunnen helpen met keuzes voor administratie, tools en apps!
Na het lezen van dit artikel weet jij wat een VPN verbinding is en hoe het werkt. De kans is groot dat je beslist zelf ook anoniem te gaan surfen.
Gebruik jij een VPN of ben je dit van plan, maar ben je onzeker of het niet strafbaar is? In dit artikel lees je dat het gebruik van een VPN legaal is en wat de kanttekeningen zijn.
Je privacy behouden, regionale blokkades omzeilen en veiliger actief op het internet. Het is nu heel makkelijk om een VPN te downloaden in de Apple Store en plug-and play te gebruiken.