LastPass

2 reviews Schrijf een review
Wachtwoordmanager

Over LastPass

LastPass is een password manager die meer kwaliteiten biedt dan alleen wachtwoorden opslaan. Het is waarschijnlijk de bekendste wachtwoord manager die er momenteel is. Het grootste verschil met andere password managers is dat het de beste gratis opties biedt. Normaliter moet je betalen om alle wachtwoorden te synchroniseren. Dit is dus een grote pré van LastPass.

Product Overzicht

Prijs vanaf:

€0,00 /maand

Gratis trial:

checkJa, 30 dagen

Platformen:

apple logo microsoft logo chrome logo explorer logo safari logo android logo

Instructies:

Handboek

Klantenservice:

Email, Helpdesk

Fucties & Mogelijkheden

Wachtwoordmanager

+
  • Browser extension
  • Meerdere gebruikers
  • Mobiele app/extensie
  • Wachtwoorden delen
  • Wachtwoord generator

LastPass reviews

Ervaring met LastPass? Laat jouw mening horen en deel de sterke en zwakke punten van deze password manager.

Review ribbon

Schrijf zelf een review!

Deel jouw ervaring en laat andere weten wat ze kunnen verwachten van deze software!

Geef een score

Wat vind je goed?

Klantenservice
Uitbreidingsmoglijkheden
Externe koppelingen
Gebruiksgemak
Kosten

Wat vind je minder goed?

Klantenservice
Uitbreidingsmoglijkheden
Externe koppelingen
Gebruiksgemak
Kosten
Yellow star Yellow star Yellow star Yellow star Yellow star
08/06/19
Circle person

Gebruiksvriendelijke wachtwoord manager

Door: Kris

LastPass is een goeie keuze als je opzoek bent naar een bekende optie. De prijs is wel premium, maar dat is dan ook het product dat je ervoor terugkrijgt. Mocht je kiezen voor het meest dure pakket, dan is het wel de moeite om het eens te vergelijken met de password manager Dashlane. Deze biedt voor dezelfde prijs een betere interface en wat unieke functies.

Green plus
Gebruiksgemak
Green plus
Kosten

Red minus
Externe koppelingen
Business man

Vind andere aanbieders van deze productcategories

Vergelijkbare aanbieders

Voor welke platforms?

De software is te gebruiken op (bijna) alle operating systems. Voor Windows en Mac zit je goed, hetzelfde geldt voor Android en iOS.

1 - LastPass voor de desktop
Voor Linux en Windows is er alleen een versie voor de browser. Voor de Mac is er een 'stand-alone app'. Deze kun je downloaden in de App store. Het is alleen dat de interface hiervan minder sterk is dan de browser versie. Ook de functie dat je met de nieuwe macbooks je vingerafdruk kunt gebruiken is niet de moeite. Een tip is om het te houden bij de browser versies.

2 - LastPass voor mobile devices
Voor de iOS en Android apparaten geldt dat je een app kunt downloaden van de Google Play Store of de App store. Ook deze kun je koppelen aan je browsers. In dit geval is de vingerafdruk wel heel handig, zo hoef je nooit meer handmatig wachtwoorden in te toetsen op je touchscreen.

Gratis LastPass proefperiode

LastPass biedt voor alle pakketten een 30 dagen trial. In deze tijd kun je gebruik maken van alle features en ervaren hoe de interface is. Voor iedereen geldt een andere persoonlijke voorkeur. Gebruik deze gratis dagen dus goed om te bepalen of jij het een fijne wachtwoord manager vindt.

Bovendien kun je kiezen voor de geheel gratis versie. De opties zijn hierbij beperkt maar het is zeker mogelijk. Zoals we eerder vermeld hebben heeft LastPass de sterkste gratis features.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Chat

Welke beveiligingsmethodes gebruikt LastPass?

LastPass maakt gebruik van een tweevoudige 256-bits AES-versleuteling geïmplementeerd met PBKDF2 SHA-256 en salted hashes. Deze beveiliging is 'top of the bill' van dit moment. Wachtwoorden zijn dus écht veilig bij LastPass.

Chat

Kan ik LastPass maandelijks opzeggen?

Ja. Let er wel op dat je LastPass per jaar betaalt, ook al wordt de prijs per maand vermeld. Dit is echter geen probleem, je kunt ieder moment opzeggen en jouw abonnement zal dan gestopt worden. Je kunt altijd ook je wachtwoorden exporteren!

Money box

Gratis LastPass proberen?

Wil jij overal en altijd toegang tot al je wachtwoorden én dat alles encrypted is? Met LastPass bewaar je jouw wachtwoorden op de meest veilige manier mogelijk, probeer nu 30 dagen gratis deze wachtwoord manager uit!

Gratis proefperiode