Librarian

Alle rittenregistratie programma's vergelijken

Het bijhouden van jouw zakelijke ritten of die van jouw personeel is uiterst belangrijk. Afhankelijk van wat voor soort bedrijf je hebt is een rittenregistratie programma zeer handig. Zo kunnen onder andere het aantal kilometers, verbruikte benzine en declaraties duidelijk in één overzicht worden getoond. Bovendien is dit heel eenvoudig bij te houden met een App op de telefoon of gewoon met de laptop. Filter naar jouw wensen en vind de beste match.

Filter keuzes
Filter keuzes
×

Type bedrijf

Type bedrijf

3
resultaten
Sorteren op:
Offective logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(5 reviews)

Offective

  • CheckboxComplete bedrijfsadministratie s...
  • CheckboxGoed bereikbare support
  • CheckboxStreng beveiligde gegevens
€3,95 p/m Gratis trial: 30 dagen
Bookmark star
Niet zeker wat je moet kiezen? Bekijk de top 5 meest gekozen bedrijven, dan zit je altijd goed! Bekijk top 5
Routevision logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(2 reviews)

Routevision

  • CheckboxSpeciaal voor ZZP en MKB
  • CheckboxInclusief Keurmerk
  • Checkbox100% Fiscusproof
€3,75 p/m Gratis trial: 0 dagen
RitAssist logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(4 reviews)

Ritassist

  • CheckboxTrack en Trace-systeem
  • CheckboxGreen Driving
  • CheckboxRittenregistratie
€0,00 p/m Gratis trial: 30 dagen

Te vergelijken:

Vergelijk
Man Working on deadline

Waarom een rittenregistratie systeem gebruiken?

Als ondernemer moet je, afhankelijk van de bedrijfsvorm, aantonen aan de belastingdienst dat je minder dan 500km privé rijdt. Dit met de hand bijhouden kan nogal een irrritant werkje zijn. Daarom zijn er rittenregistratiesystemen. Hiermee kun je heel eenvoudig aantonen waar je bent geweest en welke ritten zakelijk of privé waren.

Hoe werkt een rittenregistratie systeem?

Een soort 'blackbox', een klein zwart doosje ter grootte van een kaartspel wordt op een plek in de auto geïnstalleerd. Deze werkt op GPS zodat altijd wordt bijgehouden welke ritten jij of jouw personeel heeft gereden. Deze gegevens staan 24/7 in verbinding met de online omgeving waarin jij kunt inzien welke ritten zijn gemaakt.

Maar het gaat verder dan alleen ritjes bijhouden. Sommige ontwikkelaars hebben innovatieve extra's toegevoegd. Zo zijn er systemen die de meest zuinige routes berekenen zodat je flink kunt besparen op brandstofkosten. Er zijn meer van dit soort handige snufjes, het is aan jou om te bepalen wat voor jou nodig is.

Zekerheid en overzicht

Mensen geven wel aan op het internet dat de voornaamste reden waarom zij een rittenregistratie programma gebruiken is de zekerheid. Mocht de belastingdienst aankloppen dan is het een prettig gevoel dat je met één druk op de knop jouw hele ritten geschiedenis kunt leveren. Hierdoor voorkom je onnodige boetes.

Let overigens wel op of de aanbieder voldoet aan het RRS certificaat. Dit laat zien dat de software en technologie is ingesteld op de richtlijnen en eisen van de belastingdienst. Door hiervoor te kiezen weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Overzicht alle bedrijven.

Meer dan alleen een rittenregistratie systeem

Veel ondernemingen kiezen eigenlijk voor een combi-pakket van bedrijfssoftware. Zo wordt vaak rittenregistratie software gecombineerd met urenregistratie, crm en boekhouding. Alle kosten die met de auto gemaakt worden kunnen namelijk heel eenvoudig worden geïmporteerd naar bijvoorbeeld de boekhoudsoftware, net zoals de uren van het personeel of jezelf. Ook belangrijk om te weten is dat al deze aanbieders een gratis proefperiode aanbieden in de vorm van all-in-one pakket.

Sorting hand gesture