Librarian

Vergelijk Pentest Software

Een goede website is een veilige website. Zorg ervoor dat jouw website voldoet aan de standaarden van de AVG en niet door hackers kan worden gekraakt met een Pentest of kwetsbaarheidsscan. Een webapplicatie is nooit volledig veilig, het is daarom voor iedere beheerder van belang om erachter te komen waar het beter kan.

Filter keuzes
Filter keuzes
×

Type bedrijf

Functies

Type bedrijf

Functies

2
resultaten
Sorteren op:
netsparker pentest software logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(1 review)

Netsparker

  • CheckboxGeautomatiseerde web security
  • CheckboxProof-Based Scanning
  • CheckboxEigen templates aanmaken
? p/m Gratis trial: nee
Bookmark star
Niet zeker wat je moet kiezen? Bekijk de top 5 meest gekozen bedrijven, dan zit je altijd goed! Bekijk top 5
logo pentest acunetix
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(1 review)

Acunetix

  • CheckboxVulnerability Testing
  • CheckboxAutomatische rapporten
  • CheckboxUser friendly Dashboard
? p/m Gratis trial: 0 dagen

Te vergelijken:

Vergelijk
Man Working on deadline

Waarom is het belangrijk om een penetratietest te laten doen?

Een penetratietest of kwetsbaarheidsscan zorgt ervoor dat jouw website beveiligd is. Is jouw website of webapplicatie constant in ontwikkeling? Dan is het zelfs aan te raden om deze tests met regelmaat uit te voeren.

1. Testen
De ontwikkelaar(s) van jouw webapplicatie zullen tijdens het programmeren gebruik maken van unit-tests om de input en uitput van de geschreven code te testen. Dit is een belangrijke stap om fouten in de code in een vroeg stadium te ontdekken. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van integratie-tests. In dit geval wordt getest hoe verschillende delen van het systeem met elkaar samenwerken. Maar wat als er een foutje wordt gemaakt in deze ontwikkelfase?

2. Hackers
Hackers schrijven software om op grote schaal het web af te speuren op kwetsbaarheden van websites. Bij veel websites zijn kwetsbaarheden geïntroduceerd door verouderde of foutieve code, vaak bij het (her)gebruik van externe tools en libraries. Denk hier bijvoorbeeld aan plugins van een Wordpress website. Deze plugins worden in grote getale gebruikt, waardoor ze de perfecte prooi zijn voor hackers.

Voor inhoudelijke informatie over pentesten kun je het beste op Pentestgids.nl kijken. Daar wordt veel pentest informatie gegeven.

Met software voor penetratietests en kwetsbaarheidsscans kan jij jouw website laten testen op kwetsbaarheden die voor een hacker makkelijk te ontdekken zijn. Dit zal in de meeste gevallen genoeg zijn om niet ten prooi te vallen voor een kwaadaardige "hacker-bot". Voor grotere bedrijven en bedrijven met gevoelige (klant)informatie, is het aan te raden om een grondige security audit te laten uitvoeren, waarbij ethical hackers intern en extern jouw bedrijf proberen binnen te dringen, om kwetsbaarheden aan te tonen.

Overzicht alle bedrijven.

Wat is een Pentest

Een pentest of penetratietest is een manier van testen waarbij veiligheidsrisico's worden aangetoond en worden gebruikt om in te breken in de IT-infrastructuur van een bedrijf.

Sorting hand gesture