Librarian

Projectmanagement Tools vergelijken

Tot voor kort waren project management tools alleen nog toegankelijk voor grotere bedrijven. Tegenwoordig is deze bedrijfssoftware ook beschikbaar voor bedrijven met een kleiner budget. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe project management tools bijgekomen in de vorm van 'cloudtools'. Filter naar jouw wensen en probeer de suggesties gratis uit.

Filter keuzes
Filter keuzes
×

Type bedrijf

Functies

Type bedrijf

Functies

5
resultaten
Sorteren op:
Visma logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(4 reviews)

Visma

 • CheckboxVoor zzp'ers en mkb'ers
 • CheckboxAutomatiseer je boekhouding en f...
 • Checkbox>110.000 tevreden gebruikers!
€10,00 p/m Gratis trial: 30 dagen
Bookmark star
Niet zeker wat je moet kiezen? Bekijk de top 5 meest gekozen bedrijven, dan zit je altijd goed! Bekijk top 5
Offective logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(5 reviews)

Offective

 • CheckboxComplete bedrijfsadministratie s...
 • CheckboxGoed bereikbare support
 • CheckboxStreng beveiligde gegevens
€3,95 p/m Gratis trial: 30 dagen
Teamleader logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(1 review)

Teamleader

 • Checkbox> 11.000 tevreden MKB'ers
 • CheckboxGeschikt voor meerdere branches
 • CheckboxKoppel je boekhouding!
€50,00 p/m Gratis trial: 14 dagen
yellow-star yellow-star yellow-star
(5 reviews)

Monday

 • Checkbox> 2.8 miljoen tevreden gebruikers
 • CheckboxAl vanaf €5 per gebruiker!
 • CheckboxVele koppelingen mogelijk
€8,00 p/m Gratis trial: 14 dagen
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(1 review)

Asana

 • Checkbox> 195 landen gebruikt!
 • CheckboxVele app integraties
 • CheckboxProcessen automatiseren
€10,99 p/m Gratis trial: 30 dagen

Te vergelijken:

Vergelijk
Man Working on deadline

Waarom een Project Management Tool gebruiken?

Het gebruik van een project management programma kan de kwaliteit en groei van een bedrijf ontzettend verbeteren. Eigenlijk komt het erop neer dat een bedrijf veel beter inzicht krijgt in alle bedrijfsprocessen. Met deze gegevens kunnen managers dan vervolgens kijken waar het beter kan.

Voor managers en projectleiders is het overigens noodzakelijk om gebruik te maken van projectmanagement software. Zo kunnen zij inzien hoeveel tijd er per werknemer besteed wordt aan bepaalde projecten. Het overzicht wordt beter behouden en het wordt makkelijker om projecten effectiever te managen.

Wat is een 'Project Management Tool'?

Het klinkt een beetje vaag; een programma waarmee je een project kunt regelen. Dit kan specifieker. Het gaat er namelijk om dat er data gegenereerd wordt van alle bedrijfsprocessen en dat hiervan geleerd kan worden. De software zorgt ervoor dat al deze processen worden geregistreerd en dat medewerkers (intern of extern) hun werkzaamheden erin kunnen verwerken. Zo kunnen alle afdelingen die te maken hebben met een specifiek project centraal communiceren.

De functie's van een project management tool

Dus je kunt er data mee generen. Dit gebeurt voor iedere afdeling van een bedrijf, het is echter niet zo zwart-wit. De software kan hele slimme combinaties maken van data zodat er bijvoorbeeld hele scherpe prognoses gesteld kunnen worden. Dit zijn de belangrijkste functie's:

 1. Planning - Planning in een project is alles. Het is het fundament om een project goed en vlekkeloos te laten verlopen. Daarom is een gedeelde teamagenda een zeer belangrijke functie. Hoe deze is ingericht en welke extra features mogelijk zijn hangt geheel af van welke aanbieder het is.
 2. Takenpakketten - Dit is ingedeeld in de planning. Door overzicht te hebben in je taken kun je deze makkelijker managen. Je kunt bijvoorbeeld 'milestones' zetten en budgetten hangen aan dingen die gedaan moeten worden. Vervolgens kun je taken 'afstrepen' als ze klaar zijn en is voor het hele team duidelijk hoe de voortgang verloopt.
 3. Communicatie - Communicatie is belangrijk. Door alle communicatie met bijvoorbeeld leveranciers, klanten of collega's vast te leggen kan er nog moeilijk miscommunicatie plaatsvinden. Sommige project management tools bieden mooie chat oplossingen waarbij de communicatie logs worden opgeslagen.
 4. Rapporteren en analyseren - Misschien is dit wel het meest waardevolle dat de software als resultaat kan brengen. Door alle communicatie, budgettering en taken te analyseren en te rapporteren kunnen projectleiders meer rendement halen. Er kan heel duidelijk zichtbaar worden gemaakt wat de heikel punten van een project zijn. Gezamenlijk kan dan gericht gewerkt worden naar een oplossing.
 5. Time tracking - Met de app kun je per activiteit de tijd bijhouden. Door een helder overzicht te hebben van de tijd die besteed wordt per taak is het op de lange termijn zichtbaar waar werkzaamheden efficiënter gemaakt kunnen worden.

Overzicht alle bedrijven.

Meer dan alleen project management tools

Veel bedrijven kiezen voor een totaal oplossing. Uiteraard is project management software zeer effectief. Een goede aanvulling hierop zou nog kunnen zijn om je facturen, offertes en boekhouding te integreren. Door betalingen van klanten direct te koppelen aan de administratie zijn bijvoorbeeld kwartaal aangiftes sneller gemaakt. Of door vaste klanten automatisch facturen te laten versturen en software te laten checken wat de betaalstatus is kan ook veel tijd schelen. Veel project management tools bieden koppelingen aan. Het is zeker de moeite om aanvullende bedrijfssoftware te onderzoeken.

Sorting hand gesture