Shopify

2 reviews Schrijf een review
Webshop Software

Over Shopify

Shopify begon 10 jaar geleden zelf als een kleine webshop in wintersport artikelen. Dit is uitgegroeid tot een platform waarbij mensen zelf zonder programmeerkennis toch een webwinkel kunnen starten. Shopify biedt professionele en mooie software die het gehele verkoopproces makkelijk inzichtelijk maakt met een dashboard. De templates/thema's die zij aanbieden zijn responsive en dus te gebruiken op zowel de desktop en mobile devices.

Product Overzicht

Prijs vanaf:

€29,00 /maand

Gratis trial:

checkJa, 14 dagen

Platformen:

apple logo microsoft logo chrome logo explorer logo safari logo android logo

Instructies:

Webinars, Handboek

Klantenservice:

Email, Helpdesk

Fucties & Mogelijkheden

Webshop Software

+
 • Aanpasbare Templates
 • Blog pagina
 • email marketing
 • iDeal
 • Kassa systeem
 • Klantervaringen
 • PayPal
 • Template design

Shopify reviews

Heb jij een webwinkel gemaakt met Shopify? Deel jouw ervaring met andere en laat weten waarom zij wel of niet moeten kiezen voor dit systeem.

Review ribbon

Schrijf zelf een review!

Deel jouw ervaring en laat andere weten wat ze kunnen verwachten van deze software!

Geef een score

Wat vind je goed?

Klantenservice
Uitbreidingsmoglijkheden
Externe koppelingen
Gebruiksgemak
Kosten

Wat vind je minder goed?

Klantenservice
Uitbreidingsmoglijkheden
Externe koppelingen
Gebruiksgemak
Kosten
Yellow star Yellow star Yellow star Yellow star Yellow star
08/06/19
Circle person

Shopify - Het meest complete webwinkel systeem

Door: Jason de Jong

Het aantal webshops stijgt exponentieel, dit is al jaren op rij. Het aantal aanbieders van bedrijven dat het mogelijk maakt om zonder te kunnen programmeren toch een webshop te starten stijgt minstens zo hard. Het is daardoor lastig om te bepalen welk webwinkel systeem je moet kiezen. Shopify staat bij ons bovenaan de lijst om te kiezen. 1. Super interface, makkelijk in gebruik - De user interface van Shopify is heel veel aandacht aan besteed. Voor nieuwe bezoekers en gebruikers is het heel duidelijk waar op geklikt moet worden om het gewenste resultaat te krijgen. 2. Prijs/kwaliteit - Vanaf €9 per maand kun je al een webshop starten bij Shopify. Betaalsystemen hoef jij je geen zorgen om te maken. Het enige nadeel is dat je wel per transactie een percentage moet afstaan. Afhankelijk van de grootte van de bedragen van jouw producten kan dit mee of tegenvallen. Dit is een factor die de moeite is om te vergelijken met andere webshop aanbieders. 3. Helpdesk en extra’s - Handleidingen zie je veel, maar nergens zie je podcasts over je eigen software. Shopify is inmiddels uitgegroeid tot zo’n ontzettend groot platform dat er een hele community is ontstaan. Er zijn momenteel zo’n 800.000 webshops die draaien op dit systeem. Daarnaast is de eigen marktplaats een perfecte kans. Iedereen heeft de mogelijkheid om zowel een webwinkel over te kopen of te verkopen. Een unieke feature! Nog een leuke extra is dat ze middelen bieden om royalty free images te vinden. Vaak moet je als bedrijf betalen om foto’s te gebruiken voor producten of artikelen die je wilt publiceren. Shopify is direct gelinkt aan ‘Burst’ zodat jij makkelijk gratis professionele foto’s kunt gebruiken zonder je zorgen te maken om de royalty’s.

Green plus
Externe koppelingen
Green plus
Gebruiksgemak

Red minus
Uitbreidingsmoglijkheden
Red minus
Kosten
Business man

Vind andere aanbieders van deze productcategories

Uitgebreide kennisbank en tutorials

We zien regelmatig verhalen terugkomen op het internet dat het maken van een webshop niet zo makkelijk is als wordt beloofd. Sommige webshop systemen zijn vaak dan toch wat basaal. Shopify is een bedrijf met 4000 werknemers en dat is te merken in de kwaliteit. Het is misschien niet de goedkoopste maar biedt veruit de mooiste templates en biedt ontzettend uitgebreide support. Bovendien is de user interface zo doordacht dat het werken met dit systeem vele malen leuker maakt. De volgende extra’s zijn extra toegevoegde kwaliteiten:

 • Helpcenter
 • Shopify Academy
 • Guides
 • Shopify Podcast
 • Forums

Bestaande webshops overkopen

Het Shopify systeem gaat verder dan alleen het bouwen en ontwikkelen van webshops. Het heeft een hele marktplaats waarbij mensen hun eigen shopify webshop kunnen verkopen. Zo biedt het mensen kansen om bestaande webshops verder uit te bouwen tot succesvolle concepten en mensen die het beu zijn om de zaak te verkopen.

Shopify koppelingen

Veel webshop eigenaren maken gebruik van webwinkel koppelingen. Betaalfacturen en voorraadbeheer kan bijvoorbeeld worden bijgehouden in andere specifieke software. De boekhouding is misschien wel de meest bekende oplossing. Shopify biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld de financiële cijfers te koppelen aan Exact Online. Zo kun je meteen geld besparen op de boekhouder en wordt het gehele proces voor een groot deel geautomatiseerd.

Gratis Shopify proefperiode

Ook dit bedrijf biedt de klant de mogelijkheid om de webshop software gratis te proberen. 14 dagen krijg je een trial periode waarbij je zelf kunt kijken of het systeem iets voor jou is. In deze periode heb je overigens ook toegang to de helpdesk. Dit varieert van podcasts over de software tot zeer gedetailleerde handleidingen om bepaalde functies toe te passen.

Overigens wordt het ook aangeboden om gratis jouw webshop te migreren naar het Shopify systeem. Zit je dus bij een alternatieve aanbieder en wil je de overstap maken, dan kun je persoonlijk contact opnemen met de klantenservice en zij zullen één op één met jou de webshop gaan migreren.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Chat

Kan ik een eigen domeinnaam gebruiken en/of is deze nodig?

Ja. Bij Shopify kun je je eigen domeinnaam gebruiken ook al is deze geregistreerd bij een ander bedrijf. Dit is geen enkel probleem. Mocht je geen domeinnaam hebben dan kun je alsnog via een ander bedrijf een domeinnaam registreren, of je maakt gebruik van de registreer functie van Shopify. Kies je voor het laatste, dan heb je alles centraal op één plek.

Chat

Ik wil een internationale webshop starten, welke talen biedt Shopify aan?

Shopify kun je overal gebruiken in de wereld. Ook de templates zijn beschikbaar in; Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Japans en Chinees. Ontzettend veel mogelijkheden dus om een internationale webshop te starten!

Money box

Gratis Shopify proberen?

Altijd al een webwinkel willen starten maar heb je geen technische kennis? Met Shopify is dat geen probleem, alles is 'click and play' en er zijn prachtige templates die standaard zijn te gebruiken. Zo kun jij je focussen op het belangrijkst; jouw product. Probeer Shopify gratis uit!

Gratis proefperiode