Librarian

Webshop software vergelijken

Zonder technische kennis een webshop starten? Hier kun je alle webshop systemen vergelijken. Wij testen op gebruiksvriendelijkheid, mogelijkheden tot personaliseren en uiteraard de prijs. Hieronder zie je het aanbod van webshop software en kun jij filteren naar eigen behoefte. Probeer altijd eerst gratis de proefperiode's om te kijken of het systeem naar wens is.

Filter keuzes
Filter keuzes
×

Type bedrijf

Functies

Type bedrijf

Functies

5
resultaten
Sorteren op:
Lightspeed logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(1 review)

Lightspeed

 • CheckboxAlles-in-één systeem
 • CheckboxGeen technische kennis nodig
 • CheckboxUitgebreid helpcentrum
€49,00 p/m Gratis trial: 14 dagen
Bookmark star
Niet zeker wat je moet kiezen? Bekijk de top 5 meest gekozen bedrijven, dan zit je altijd goed! Bekijk top 5
jouwweb logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(1 review)

JouwWeb

 • CheckboxSuper eenvoudig in gebruik
 • CheckboxGeoptimaliseerd voor Google
 • CheckboxGratis ondersteuning
€0,00 p/m Gratis trial: 90 dagen
Shoptrader logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(1 review)

Shoptrader

 • CheckboxEenvoudig webshop starten
 • CheckboxWebshop inrichten en beheren!
 • CheckboxUitstekende support
€24,00 p/m Gratis trial: 15 dagen
Shopify logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(1 review)

Shopify

 • CheckboxGeen technische kennis nodig
 • CheckboxWebshop maken in een handomdraai!
 • CheckboxOveral verkopen
€29,00 p/m Gratis trial: 14 dagen
Yourhosting logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(1 review)

YourHosting

 • CheckboxWebsite- én webshopsysteem!
 • CheckboxVerkozen tot snelste webhoster
 • CheckboxGeen technische kennis nodig
€5,75 p/m Gratis trial: 0 dagen

Te vergelijken:

Vergelijk
Man Working on deadline

Waarom een webshop systeem gebruiken?

Wij zien dat heel veel mensen gebruik maken van een webshop systeem. Het is makkelijk op te zetten, je hebt geen sterke IT kennis nodig en de opstartkosten zijn echt heel laag. Dit maakt het voor veel mensen toegankelijk om een product op de markt te zetten zonder teveel risico te lopen. Kies je voor maatwerk, dan zijn de startkosten vaak minimaal €2000.

Wat is de beste webshop software in 2021?

Het is heel moeilijk om antwoord te geven op deze vraag. Het is belangrijk om te beseffen dat het afhankelijk is van de type webwinkel. Daarnaast moet je ook voor jezelf eisen opstellen. Welke functies verwacht jij van zo'n systeem? Wil jij maandelijks betalen of eenmalige opstartkosten? Dit zijn belangrijke vragen voor de op de lange termijn. Ook is het belangrijk om in het achterhoofd te houden wat de groeimogelijkheden van de webshop software is. Sommige opties hebben het systeem heel goed ingericht op groei mogelijkheden, waar andere zich juist specialiseren in een bepaalde grootte van een webshop.

SaaS of Open Source Webshop Software?

Dit is de belangrijkste keuze die gemaakt moet worden. Hierbij gaat het erom of je software wilt 'huren' of dat je zelf een webshop laat bouwen op een 'open source' systeem. Deze twee verschillende opties worden hieronder toegelicht.

SaaS - Software as a Service

In dit geval kies je ervoor om software te huren. Een bedrijf heeft een totaal oplossing ontwikkelt waarvoor jij een X bedrag per maand moet betalen om hiervan gebruik te maken. Het grootste voordeel van SaaS is dat je heel snel kunt opstarten en erg lage opstartkosten hebt, namelijk alleen het gekozen maandbedrag. De services die hierin bij inbegrepen zijn in de meeste gevallen:

 • Hostingpakket - Jij hoeft geen aparte hosting te regelen. Het enige wat je hoeft te doen is een domeinnaam registreren voor jouw webshop. De kosten hiervoor liggen rond de €5 per jaar voor een .nl domeinextensie. Vervolgens kan er vanuit de webshop software gehost worden. Je hebt dus ook helemaal geen kennis van programmeren nodig.
 • Updates - De ontwikkelaars van de webshop software voeren zelf de updates uit. Jij hoeft je dus nooit zorgen te maken over achterstallig onderhoud van bijvoorbeeld de veiligheid van jouw website.
 • API's - API's zijn stukjes programmeercode, eigenlijk kleine programma's, die data ophalen van bijvoorbeeld jouw producten database. Of als je bijvoorbeeld jouw webshop koppelt aan boekhouding, met de administratie. Sommige gaan zelfs zo ver dat ze hun voorraad gekoppeld hebben aan zowel de administratie en de webshop. Zo heb je een volledig geautomatiseerde webshop.

Open Source webshop software

Kies je voor een open source webshop dan zit het verschil voornamelijk in het opzetten. Het uiteindelijke doel is natuurlijk hetzelfde als bij SaaS webshops alleen is hier wel kennis van programmeren vereist. De volgende speerpunten zijn echter wel belangrijk om rekening mee te houden:

 • Technische kennis - Als je geen verstand van programmeren ben je genoodzaakt een webshop ontwikkelaar in armen te nemen. Het opzetten kost veel tijd en geld. Ben je onzeker van de kans van slagen van jouw webshop, dan is het risico voor Open Source in verhouding met SaaS dus hoog.
 • Zelf Hosting regelen - Je bent zelf verantwoordelijk voor alle technische aspecten van een webshop behalve de software. Het is dus aan jou om het domein te hosten en de software te koppelen met deze hosting. Dit houdt dus ook in dat je zelf je database moet koppelen. Uiteraard zijn hier wel programma's voor, deze moet je echter wel kennen en mee kunnen werken.
 • Verantwoordelijkheid beveiliging - Een zeer belangrijk aspect vandaag de dag is de veiligheid van websites. Als je zelf alles host en regelt op het technische gedeelte, moet je ook zelf updates doorvoeren. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het bijhouden zodat jouw webshop optimaal blijft presteren.
 • Back-up - Veel SaaS webshop software aanbieders bieden ook een Back-up service aan. Bij Open Source is dit niet het geval. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om ervoor te zorgen dat je altijd een back-up draait van jouw shop.

Is een webshop starten moeilijk?

Zoals we hierboven hebben beschreven is het opstarten van een Open Source webshop relatief moeilijk. Maar laten we er even vanuit gaan dat je voor een SaaS systeem kiest. Het opzetten kan heel snel en makkelijk. Je hoeft alleen jouw domeinnaam te koppelen met de software en je kunt eigenlijk direct beginnen met het inrichten van jouw webshop. Dit bestaat uit de volgende elementen:

Stap 1: Lay-out kiezen
Afhankelijk van jouw type en soort product moet je een bijpassend thema kiezen. De webshop systemen hebben vaak een groot aanbod van verschillende lay-outs en templates. Je kunt deze ontwerpen later altijd nog aanpassen en omzetten naar je eigen hand.

Stap 2: Zorg voor een duidelijke inrichting
Zorg ervoor dat bij het inrichten van je webshop. Dus het aanmaken van informatiepagina's en productpagina's dat het een overzichtelijk geheel blijft. Deel producten in logische categorieën op zodat de klant duidelijkheid heeft waar hij of zij zich bevindt in de webshop.

Stap 3: Maak je shop vindbaar
Dit is een wat meer ingewikkeld aspect van de webshop. Dit is namelijk al het punt waarop jouw webshop volledig is ingericht en het aankomt op de marketingzijde - het binnenhalen van klanten. Zorg er in ieder geval voor dat je vindbaar bent in Google. Het is verstandig om hiervoor een SEO (Search Engine Optimization) tutorial te volgen en de basisprincipes te hanteren. Het klinkt heel ingewikkeld, maar in feite is het heel vanzelfsprekend en makkelijk toe te passen. Denk aan; welke naam geef ik mijn URL (link), hoe zien wij titels eruit, gebruik ik de juiste zoekwoorden ook in mijn tekst, etc. Een tutorial die SoftwareGuru.nl aanbeveelt is die van Yoast. [link] Deze legt heel duidelijk de basisprincipes uit die in normaal begrijpbaar Nederlands worden uitgelegd.

Stap 4: Onderzoek betaalde marketing
In de zoekmachine vindbaar zijn is één ding. Dit kan echter maandenlang duren voordat je hier ook maar één verkoop uit haalt. Veel webshop eigenaren kijken daarom naar mogelijkheden van betaalde marketing. De meest bekende vorm hiervan is Google Adwords. We kennen allemaal wel het gele boxje bij de google zoekresultaten waarin 4 advertenties worden getoond. Dit kun jij ook. Door in te kopen op zoekwoorden via een Google Adwords account betaal jij per klik. Een klik is dan dus een bezoeker die op jouw webshop terecht komt. De uitdaging is dan om een positieve ROI te generen. Stap 2 is hiervoor de grondlegger. Het is echter belangrijk om met verschillende variaties te testen en te onderzoeken wat het beste werkt.

Stap 5: Blijven analyseren
Blijf de eerste 4 stappen herhalen en analyseren wat er beter kan. Een webshop is nooit perfect en zal het ook nooit worden. Je kunt het alleen wel beter maken. Hou het gedrag van bezoekers bij met bijvoorbeeld Google Analytics of customer tracking software. Bekijk welke pagina's de meeste aandacht krijgen en op welke zoekwoorden deze worden gevonden.

Het komt er eigenlijk op neer dat het maken van een webshop nog het minste werk is. De marketing en het managen ervan kost het meeste tijd.

Top 5 webshop systemen

Op deze pagina vind je een overzicht van de 5 beste webshop systemen. Gebaseerd op ervaringen en onze eigen research hebben wij een opstelling gemaakt van de meest interessante keuzes. Stuk voor stuk bieden ze een gratis proefperiode aan. Deze periodes variëren van enkele dagen tot twee of drie weken.

Overzicht alle bedrijven.

Meer dan alleen een webshop systeem

Wij zien vaak dat webshops volledig geautomatiseerd worden door het bijvoorbeeld te koppelen aan voorraadsystemen, boekhoudprogramma's en factuurprogramma's. Betalingen worden dan automatisch verwerkt in jouw administratie en de BTW-aangifte kan zo aan de hand van jouw facturen kunnen worden gegeneerd. De kosten en tijd die hiermee bespaard wordt zijn enorm. Kijk daarom eens gerust naar aanvullende softwarepakketten om uw bedrijfsproces zo optimaal mogelijk te maken.

Sorting hand gesture