Librarian

Webhosting vergelijken

Wil jij een website creëren? Dan heb je webhosting nodig! Op deze pagina vind je een overzicht van alle aanbieders van hosting pakketten. Onderaan de pagina is toegelicht welk soort hosting het meest voor jou geschikt is.

Filter keuzes
Filter keuzes
×

Type bedrijf

Functies

Type bedrijf

Functies

5
resultaten
Sorteren op:
jouwweb logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(1 review)

JouwWeb

 • CheckboxSuper eenvoudig in gebruik
 • CheckboxGeoptimaliseerd voor Google
 • CheckboxGratis ondersteuning
€0,00 p/m Gratis trial: 90 dagen
Bookmark star
Niet zeker wat je moet kiezen? Bekijk de top 5 meest gekozen bedrijven, dan zit je altijd goed! Bekijk top 5
Mijndomein logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(1 review)

MijnDomein.nl

 • CheckboxGoedkoopste van NL
 • CheckboxEigen gratis websitemaker!
 • CheckboxUitgebreide helpdesk
€1,00 p/m Gratis trial: 0 dagen
Yourhosting logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(1 review)

YourHosting

 • CheckboxWebsite- én webshopsysteem!
 • CheckboxVerkozen tot snelste webhoster
 • CheckboxGeen technische kennis nodig
€5,75 p/m Gratis trial: 0 dagen
Combell logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(1 review)

Combell

 • CheckboxRuim 167.000 tevreden klanten!
 • CheckboxGratis domein bij hosting
 • CheckboxWebsitemaker
€5,99 p/m Gratis trial: 0 dagen
Mijn.host logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(2 reviews)

mijn.host

 • CheckboxScherpe tarieven
 • CheckboxWordpress in 1 minuut geïnstalle...
 • CheckboxInclusief gratis SSL certificaat
€1,99 p/m Gratis trial: 0 dagen

Te vergelijken:

Vergelijk
Man Working on deadline

Wat is Hosting?

Om een website te kunnen starten heb je online ruimte nodig, dit wordt ook wel ‘hosting’ genoemd. Met deze ruimte kun je ervoor zorgen dat websites gepubliceerd kunnen worden en toegankelijk zijn voor de bezoeker. In dit artikel wordt bondig uitgelegd welke soorten hosting er zijn. Er zit namelijk verschil in de technische vormgeving, grootte en hoeveel bezoekers het kan hebben. Lees hieronder welke soort hosting het meest van toepassing is op jouw behoefte.

Shared webhosting

Deze type hosting wordt het meest gekozen. Letterlijk vertaald betekent het ‘gedeelde hosting’ al wordt het doorgaans gewoon ‘webhosting’ genoemd. Je kunt er dus van uit gaan dat het een gedeelde hosting is als je voor het standaard webhosting pakket kiest. Denk je nu; “maar ik wil helemaal geen opslag delen met andere mensen!”, een terechte gedachte, maar niet van toepassing in de hostingwereld. Je deelt namelijk een stukje ruimte op een server. Zoals meerdere mensen in één straat wonen, hosten er meerdere websites op één server. Niks mis mee dus. Het onderhoud van de server en beveiliging wordt uitgevoerd door de hosting provider.

Managed hosting

De essentie van ‘managed hosting’ is dat al het technisch beheer en onderhoud van de server en geïnstalleerde software wordt uitgevoerd door de hosting provider. Hierbij geldt dat het gaat om dat je de hosting afneemt met geïnstalleerde software als bijvoorbeeld een CMS systeem als Wordpress. Weet je niet wat Wordpress is? Lees hier uitgebreide uitleg over dit websitesysteem. Als klant zijnde heb je dus geen omkijken naar het up-to-date houden van de software én de server.

Reseller hosting

Normaliter als je kiest voor een standaard hostingpakket krijg je doorgaans één account. Dus één wachtwoord, één accountnaam en één bepaalde hoeveelheid ruimte die jij mag gebruiken. Bij een reseller hosting pakket is dit anders. Hiermee koop je een pakket waarbij je meerdere websites kunt hosten met de mogelijkheid voor meerdere mensen.

Deze vorm van hosting wordt voornamelijk gekozen door mensen die meer dan één website willen hosten. Ook kiezen voor ondernemers die websites beheren voor klanten voor deze vorm van hosting.

VPS hosting

VPS hosting staat voor ‘Virtual Private Server’. Het grootste verschil met een VPS is dat je geen ruimte deelt maar dat alles beschikbaar is voor jou. Daarnaast biedt het ook meer technische vrijheid, het wordt dan ook veel gebruikt door ondernemers die wat uitgebreidere websites of apps willen draaien. Je hebt zelf de volledige controle over de hosting.

Overzicht alle bedrijven.

Meer dan web hosting?

Ben je bezig met het opzetten van een onderneming? Er zijn heel veel online tools beschikbaar om jou het leven een stuk makkelijker te maken. Automatiseer bijvoorbeeld je boekhouding, de voorraadbeheer en facturen met software. Probeer het kosteloos uit en vang er tijd mee.

Sorting hand gesture