Librarian

Alle factuurprogramma's vergelijken

Centraal facturen versturen en betaalstatussen bijhouden? Met online factureerprogramma’s kun jij verschillende kiezen uit verschillende factuurtemplates en sjablone. Bekijk hieronder het aanbod.

Filter keuzes
Filter keuzes
×

Type bedrijf

Functies

Type bedrijf

Functies

5
resultaten
Sorteren op:
Informer logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(2 reviews)

Informer

 • CheckboxSnel online factureren
 • CheckboxDirecte BTW-aangifte + iDeal bet...
 • CheckboxAutomatisch boekhouden (Robotic ...
€12,00 p/m Gratis trial: 30 dagen
Bookmark star
Niet zeker wat je moet kiezen? Bekijk de top 5 meest gekozen bedrijven, dan zit je altijd goed! Bekijk top 5
exact logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(3 reviews)

Exact-online

 • Checkbox> 500.000 bedrijven
 • CheckboxUitgebreide koppelingen
 • CheckboxGratis trainingen en support!
€39,00 p/m Gratis trial: 30 dagen
MyFinance logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(3 reviews)

MyFinance

 • CheckboxIdeaal voor Starter & ZZP'er!
 • CheckboxSnel online factureren
 • CheckboxBTW-aangifte staat klaar
€10,00 p/m Gratis trial: 14 dagen
Visma logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(4 reviews)

Visma

 • CheckboxVoor zzp'ers en mkb'ers
 • CheckboxAutomatiseer je boekhouding en f...
 • Checkbox>110.000 tevreden gebruikers!
€10,00 p/m Gratis trial: 30 dagen
Rompslomp logo
yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star yellow-star
(4 reviews)

Rompslomp

 • CheckboxSpeciaal voor ZZP'ers!
 • CheckboxSupersimpel online boekhouden
 • CheckboxFacturen en offertes maken
€5,00 p/m Gratis trial: 30 dagen

Te vergelijken:

Vergelijk
Man Working on deadline

Waarom factuur software gebruiken?

Veel bedrijven en zzp’ers bewaren alle facturen in hun eigen folders. Dit kan lokaal op een computer zijn of ergens in de Cloud zoals met Dropbox of Google Drive. Dit gaat doorgaans prima. Echter, het checken van de betalingen is een ander verhaal. Dit kost vaak onnodig veel tijd en stress. Zeker als je handmatig herinneringen moet versturen of je aangiftes moet doen. Een online factuurprogramma kan dan goed van pas komen.

Wat kun je met een factuurprogramma?

Al snel zou je denken dat je wel je eigen facturen kunt opslaan in een mapje op je computer en het zelf kunt beheren. Echter biedt een online factuurprogramma ontzettend veel oplossingen voor kleine handelingen die opgeteld veel tijd kosten. De factureer software biedt onder andere de volgende mogelijkheden:

 1. Zelf een factuur esthetisch vorm te geven
 2. Standaard factuursjablonen te gebruiken
 3. Betalingen te koppelen aan jouw bankaccount (nooit meer handmatig betaalstatus checken)
 4. Automatisch facturen versturen

Dit is slechts een greep uit de oplossingen die met zo'n pakket komen. Daarbij is bieden de meeste partijen ook nog een app variant aan van het factuur programma zodat jij je flexibel bent en bijvoorbeeld ter plekke een factuur kunt opstellen met jouw telefoon.

Het beste factuurprogramma voor jou

Er is niet één beste factuurprogramma. Het hangt namelijk sterk af van wat voor onderneming jij hebt. Hoeveel facturen jij verstuurt op jaarbasis en of je veel verschillende klanten hebt. Heb je bijvoorbeeld maar 10 facturen per maand te versturen en is je klantenbestand heel klein. Dan heb je wellicht geen App nodig die dit ook allemaal kan waar je normaal wel extra voor betaalt. Door gebruik te maken van de filtermogelijkheden op deze pagina kun je dus gericht zoeken naar de meest geschikte oplossing.

Voordelen van een online factuur programma

Zie hieronder de grootste voordelen die deze software aan een bedrijf biedt:

 1. Alles digitaal - Nooit meer factuurpapiertjes in een map bewaren en inscannen. Met een online factuurprogramma kun je alles in één centraal overzicht beheren.
 2. Automatisch versturen van facturen - Moest je handmatig elke maand facturen klaarzetten voor vaste afnemers? Dit is verleden tijd met factureer software. Hierbij kun je zelf verstuur momenten instellen.
 3. Automatisch bijhouden betaalstatus - Het is mogelijk om je factuurprogramma te koppelen aan jouw bankaccount. De software kan dan herkennen uit de bankmutaties of een factuur is betaald of niet. Dit scheelt een hoop zoekwerk!
 4. Koppeling met boekhoudprogramma - Kies je ervoor om factuur software te gebruiken als uitbreiding op je boekhouding, of andersom, dan kun je deze met elkaar koppelen. Het programma verwerkt de facturen automatisch op de juiste plaats. Zeer secuur krijg je dus een automatisch opgestelde btw-aangifte. Dit scheelt echt heel veel uren werk!
 5. Flexibiliteit met de App - Veel factuurprogramma's bieden naast hun online browser omgeving ook nog een App aan. Met deze App heb je ook inzicht in jouw overzicht van facturen. Zie direct de omzet, betaal statussen en facturen in, of verstuur vanaf je telefoon een factuur!

De aanbieders die geen boekhoudoplossing aanbieden, bieden vaak wel een koppeling aan met jouw favoriete boekhoudprogramma. Dit is meestal vermeld op de ‘veelgestelde vragen’ sectie van de desbetreffende aanbieder.

Goed vergelijken van factuurprogramma's.

Factuursoftware komt in verschillende soorten en maten. Soms is het geïntegreerd in een groter softwarepakket. Maar het kan ook zijn dat je uitsluitend online wilt factureren. Dus hier zit het verschil in hoe uitgebreid de software is. Minstens zo belangrijk is om te vergelijken welke features er aangeboden worden.

De prijzen liggen niet heel ver uit elkaar. Maar wat je ervoor terugkrijgt varieert wel per ontwikkelaar. Zo kun je bij sommige facturatiesoftware programma’s hele eigen lay-outs creëeren en een hele huisstijl toevoegen. Bij andere programma’s is er bijvoorbeeld keuze uit uitsluitend door hen ontwikkelde templates. Het is maar net waar jouw wens is. Wil je bijvoorbeeld ook via een app alle betaalstatussen kunnen bijhouden of vind je op de computer checken voldoende?

Er zijn veel factoren waar je op kunt vergelijken. Door ons filtersysteem te gebruiken kun jij opzoek gaan naar een factuurprogramma dat bij jou past.

Top 5 beste factuurprogramma's

Wij hebben een selectie gemaakt van 5 factuurprogramma's waarvan wij denken dat dit uitstekende keuzes zijn. Dit is op basis van de prijs/kwaliteit en de doelgroepen waarvoor het geschikt is. Uiteraard kun jij per bedrijf kiezen voor een gratis proefperiode om te bepalen of het daadwerkelijk een geschikte oplossing is.

Bekijk de factuurprogramma top 5

Meer dan alleen een factuurprogramma

Wil je meer dan alleen factureersoftware? Je kunt het zo ver uitbreiden als je zelf wilt. Afhankelijk van het type bedrijf en de grootte zijn er veel opties om processen efficiënter te maken. Regel je boekhouding met boekhoudprogramma’s, je klantenrelaties met CRM software en de uren van je werknemers met urenregistratie software.

Veel aanbieders bieden een all-in-one oplossing aan. Hierbij zijn al deze doeleinden gebundeld in één centrale digitale omgeving.

Sorting hand gesture