VPN voor iPhone - Best Buy Guide

Veilig, anoniem en geografische blokkades omzeilen. Het kan met een VPN verbinding. Tegenwoordig is het ook makkelijk te installeren op jouw smartphone. Een VPN op je smartphone is makkelijker te gebruiken dan je denkt. Hiervoor moet je van de Apple Store een VPN app downloaden. In dit artikel geven we aan welke je het beste kunt kiezen voor iOS. 

Waarom een VPN App?

Mensen hebben ieder hun eigen motivatie waarom zij kiezen voor een VPN verbinding. Met de omstreden nieuwsberichten over privacy en hackaanvallen, kiezen mensen steeds vaker voor een VPN. 

 1. Geografische blokkades omzeilen
  Met een VPN verbinding kun je een geografische blokkade omzeilen. Veel mensen die Netflix kijken op hun telefoon kunnen met een VPN App een andere locatie kiezen en zo bijvoorbeeld het aanbod van Amerika bekijken. Meer weten over hoe dit werkt? Lees dan ons “Hoe werkt een VPN verbinding” artikel.
 2. Anoniem internetten
  Zodra je een website bezoekt wordt jouw IP adres genoteerd. Met een VPN app zorg je ervoor dat dit wordt verborgen. Gegevens kunnen bijvoorbeeld dus niet worden doorverkocht. Advertenties zijn niet meer afgestemd op jouw surfgedrag. Je kiest dus voor absolute anonimiteit. 
 3. Veiliger tegen Hackers
  Regelmatig lees je  dat mensen worden gehackt als ze ergens gebruik maken van een publieke wifi spot. Met een VPN app maak je het een stuk moeilijker en de kans vele malen kleiner dat je wordt gehackt. Je gegevens zijn dus veiliger met een “virtual private network”. 

Welke VPN moet ik downloaden voor iOS?

Je hebt de keuze uit gratis en betaalde VPN diensten. Ieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een gratis app hoef je logischerwijs niet voor te betalen. De keerzijde is dat deze partijen vaak jouw persoonsgegevens verkopen door aan derden. Gemiddeld genomen betaal je 3 euro per maand voor een volwaardig VPN account. 

Gratis VPN apps voor de iPhone

In de Apple Store zijn er twee gratis VPN aanbieders te downloaden. Voor niets gaat de zon op. Als je de beperkingen tegenover een betaalde VPN dienst prima vindt, is dit een prima keuze. We raden aan om eerst het ‘log beleid’ te lezen. Vaak worden namelijk jouw persoonsgegevens door de aanbieder zelf doorverkocht aan derden.

 1. ProtonVPN
  Door veel gebruikers beoordeeld als betrouwbaar en veilig. Ze bieden betaalde en gratis diensten aan. Met het gratis pakket zijn er beperkingen als snelheid, gelimiteerd aantal locaties. Lees onze ProtonVPN review voor meer informatie of download het meteen gratis in de Apple Store. 
 2. hide.meVPN
  De gratis iOS app van hide.meVPN biedt gratis 10gb voor iedere twee weken. Dit is onbeperkt lang te verlengen.Lees onze hide.meVPN review of download de VPN app meteen in de Apple store. 

De beste VPN voor de iPhone

Hieronder staat een overzicht van VPN programma’s die snel, makkelijk en goed geprijsd zijn. 

 1. ExpressVPN
 2. NordVPN
 3. IPVanish
 4. Private Internet Access
 5. Surfshark

Book

Handige artikelen,
Geschreven door vakmensen.

Op het Softwareguru blog vind je artikelen die jou kunnen helpen met keuzes voor administratie, tools en apps!

Lees ons blog

Wat is een VPN?

Na het lezen van dit artikel weet jij wat een VPN verbinding is en hoe het werkt. De kans is groot dat je beslist zelf ook anoniem te gaan surfen.

Administratie automatiseren doe je zo!

Geen dure boekhouder meer én uren werk aan administratie besparen? Lees hier hoe jij met behulp van boekhoudprogramma's jouw administratie kan automatiseren en up-to-date houdt.

Is een VPN gebruiken legaal?

Gebruik jij een VPN of ben je dit van plan, maar ben je onzeker of het niet strafbaar is? In dit artikel lees je dat het gebruik van een VPN legaal is en wat de kanttekeningen zijn.

Hoe werkt een webinar?

Vaak genoeg hoor je mensen of bedrijven praten over een webinar. Uiteenlopend van online cursussen tot complete product demo's. Wil jij weten hoe een webinar werkt? Op deze pagina lees je essentie van een webinar. Daarnaast zullen we ook enkele voorbeelden aanhalen van webinar software.

Wachtwoorden - Zó ga je er mee om

Vandaag de dag heeft men tientallen wachtwoorden nodig. Dit is onmogelijk om zelf te onthouden! Veel mensen slaan deze wachtwoorden heel onveilig op. Lees hier hoe je dit wél veilig kunt doen.

Gratis Boekhouden als ZZP'er

Zelf de boekhouding doen kost veel tijd, zeker voor een ZZP'er. Lees hier hoe sommige software aanbieders een gratis account aanbieden.

Overstappen van boekhoudpakket

Ben jij niet tevreden met jouw huidige boekhoudpakket en ben je opzoek naar iets anders? Dit artikel maakt je wegwijs in waar je op moet letten zodat je nu wél de juiste keuze maakt.