Speaker guy

Top 5 Boekhoudprogramma's

Hier vind je de beste boekhoud programma’s die op dit moment zijn te krijgen. Op basis van meer dan 1000+ reviews. Probeer nu gratis één van de onderstaande programma’s of lees een van de vele reviews en kom alles te weten over de bedrijven.

1
digibtw logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(4 reviews)

DigiBTW

 • CheckboxSpeciaal voor ZZP'ers!
 • CheckboxEigen factuur Lay-out
 • CheckboxVoordelige prijzen
€10,00/maand
30 dagen gratis
2
e-boekhouden logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(5 reviews)

e-boekhouden

 • Checkbox#1 gekozen boekhoudprogramma
 • Checkbox100% gratis voor starters
 • CheckboxErkend door belastingdienst
€9,95/maand
450 dagen gratis
3
exact logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(3 reviews)

Exact-online

 • Checkbox> 500.000 bedrijven
 • CheckboxUitgebreide koppelingen
 • CheckboxGratis trainingen en support!
€39,00/maand
30 dagen gratis
4
Minox logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(3 reviews)

Minox

 • CheckboxVaste lage prijs
 • CheckboxPersoonlijke support
 • CheckboxUitgebreide koppelingen
€19,95/maand
30 dagen gratis
5
MoneyMonk logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(6 reviews)

MoneyMonk

 • CheckboxCompleet administratiepakket!
 • CheckboxUitgebreide persoonlijke support
 • CheckboxGratis opstartservice
€10,00/maand
30 dagen gratis

Hoe kies ik het beste boekhoudprogramma?

Op deze pagina vind je een overzicht van de tien beste boekhoudprogramma’s op dit moment. Deze selectie is gemaakt op basis van reviews van gebruikers en de test van Softwareguru.nl. Voor alle aanbieders geldt dat er een gratis proefperiode is variërend van 14 tot 365 dagen. Het is echter moeilijk te zeggen welke nou écht de beste is.

Voor iedere situatie is er een verschillende beste optie. Zo ben je als starter heel voordelig uit met e-boekhouden. Maar ben je een mkb’er en is de boekhouding wat gecompliceerder, dan is een MoneyMonk weer een verstandigere keuze. Lees hieronder waar je op kunt letten als je de juiste keuze wilt maken voor online boekhouden.

Stapsgewijs een keuze maken.

Er zijn tientallen verschillende boekhoudprogramma’s, maar welke moet je nou kiezen? Ze garanderen stuk voor stuk dat ze beste oplossing zijn voor jouw bedrijf. Het is echter wel wat gecompliceerder dan dat. De volgende factoren kun je gebruiken om te oordelen of een aanbieder van de boekhoudsoftware voor jou geschikt is.

Bepaal hoe groot jouw administratie is

Met name het aantal facturen is een belangrijke indicator. Als jij grote opdrachten doet maar weinig kosten en inkomstenfacturen hebt, dan volstaat een relatief simpel boekhoudprogramma al snel. Er zijn boekhoudprogramma's die hun prijsvoering hier op hebben aangepast. Verstuur en boek je dus heel weinig facturen, dan wordt jouw maandprijs lager. Of heb je bijvoorbeeld een piekseizoen in december, dan is dit de enige maand waar het iets duurder is. Ga dus voor jezelf na hoeveel facturen je verstuurt en wat voor jou het meest voordelig is.

Factureer jij naar het buitenland?

Dit wordt vaak als een aparte feature gezien. De goedkopere standaard pakketten hebben deze mogelijkheid vaak niet. Deze wordt meestal getoond als ‘btw-verlegd factureren’. Als jij deze functie niet nodig hebt, waarom zou je er dan wel voor betalen?

Sommige aanbieders van boekhoudsoftware bieden de mogelijkheid om samen met jouw boekhouder of een interne accountant van de aanbieder zelf de administratie te voeren. Dit kan gunstig zijn als het wat ingewikkelder is en je zelf helemaal geen verstand van boekhouden hebt.

Meer dan alleen boekhouden

Opzoek naar meer dan alleen boekhoudsoftware? Bekijk ook eens andere type software die de bedrijfsvoering efficiënter kan maken. Zo willen bijvoorbeeld veel mensen hun klantenrelaties overzichtelijk in kaart brengen.

Hand sorting books