Speaker guy

Top 5 Webshop systemen

Een webshop maken zonder kennis van programmeren? Met deze systemen kun jij je eigen webshop creëeren door te kiezen uit aanpasbare templates. Door middel van eenvoudige 'click and play' systemen kun jij jouw eigen webwinkel inrichten en starten. Probeer de onderstaande systemen gratis uit!

1
Shopify logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(1 review)

Shopify

 • CheckboxGeen technische kennis nodig
 • CheckboxWebshop maken in een handomdraai!
 • CheckboxOveral verkopen
€29,00/maand
14 dagen gratis
2
Yourhosting logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(1 review)

YourHosting

 • CheckboxWebsite- én webshopsysteem!
 • CheckboxVerkozen tot snelste webhoster
 • CheckboxGeen technische kennis nodig
€5,75/maand
0 dagen gratis
3
jouwweb logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(1 review)

JouwWeb

 • CheckboxSuper eenvoudig in gebruik
 • CheckboxGeoptimaliseerd voor Google
 • CheckboxGratis ondersteuning
€0,00/maand
90 dagen gratis
4
Lightspeed logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(1 review)

Lightspeed

 • CheckboxAlles-in-één systeem
 • CheckboxGeen technische kennis nodig
 • CheckboxUitgebreid helpcentrum
€49,00/maand
14 dagen gratis
5
Shoptrader logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(1 review)

Shoptrader

 • CheckboxEenvoudig webshop starten
 • CheckboxWebshop inrichten en beheren!
 • CheckboxUitstekende support
€24,00/maand
15 dagen gratis

Hoe kies ik het beste webshop systeem?

Er zit een groot verschil tussen de systemen van webshop systemen. Het is ook zeker afhankelijk van de persoon wat de beste oplossing is. Kun jij namelijk zelf een beetje programmeren dan is het makkelijker om te kiezen voor wat 'vrijere' software waarbij je meer vrijheid krijgt om je eigen twist eraan te geven.

Heb jij geen kennis van programmeren maar wil jij wel graag een bepaald product verkopen? Dan kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld JouwWeb. Een systeem die verschillende presets hebben waar zelfs de domeinnaam registreren uit handen wordt genomen. Jij hoeft alleen kleurtjes te selecteren, titels in te vullen en uiteraard producten toe te voegen.

Hoeveel producten ga jij verkopen?.

Dit maakt misschien niet zoveel uit voor welke aanbieder je zult kiezen maar het maakt wel uit voor de grootte van het pakket. Als je maar één type product verkoopt, dan is logischerwijs de website ook minder ingewikkeld en uitgebreid. Vaak voldoet het goedkoopste pakket dan wel aan alle eisen. Let wel op dat je er altijd voor moet zorgen dat je je eigen domeinnaam krijgt. Dus bijvoorbeeld; www.mijnwebwinkel.nl en niet webshopaanbieder.mijnwebinkel.nl. Dit is cruciaal.

Anderzijds geldt vanzelfsprekend dat hoe meer producten je verkoopt hoe duurder het pakket gaat worden. Het is dan in dit geval zeker de moeite om de aanbieders van webshop systemen eens naast elkaar te leggen en een goeie prijsvergelijking te doen. Wie weet kun je hier aardig wat geld op besparen, afhankelijk van jouw wensen.

Worden er koppelingen aangeboden?

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun administratie en voorraadbeheer volledig te koppelen aan hun webshop. De verkoopcyclus wordt dan automatisch verwerkt in de boekhouding. Dit gaat zelfs zo ver dat facturen en verkoopbewijzen worden verwerkt tot een btw aangifte. De boekhouder kun je dus uit je proces halen en hierop honderden euro's besparen.

Dit is slechts een klein voorbeeld van de hoeveelheid koppelingen die mogelijk zijn voor webshops. Sta je op het punt te kiezen voor een systeem, kijk dan even naar het aanbod van koppelingen en selecteer wat voor jou van belang is.

Welke betaalsystemen heb jij nodig?

Er zit nogal een verschil in de betaalmogelijkheden. Als jij een internationale webshop gaat opzetten dan wil je wel dat mensen ook met bijvoorbeeld VISA creditcards kunnen betalen en niet alleen met iDeal of overschrijven. Houd er dus rekening mee wat er wordt aangeboden en hoe zich dit vertaalt in de prijs.

Probeer dus voor jezelf een overzicht te maken van de features die jij nodig hebt en kijk wat de prijs zal zijn bij al de aanbieders. Vervolgens kijk je naar de prijs/kwaliteit verhouding. Zo maak je de beste keuze voor een webshop systeem.

Meer dan alleen een webshop systeem

Zoals we al aangaven is het heel gebruikelijk dat een webshop volledig wordt geïntegreerd met het voorraadbeheer en de administratie. Kijk dus ook eens naar de boekhoudprogramma's en de voorraadsystemen. Let erop of de juiste koppeling wordt aangeboden.

Hand sorting books