Speaker guy

Top 5 CRM systemen

Het succesvol beheren van klantenrelaties gaat het makkelijkst en het meest effectief met een CRM systeem. Op deze pagina tonen wij de best beoordeelde en meest gekozen CRM systemen. Met deze software kun jij klantenrelaties en verkopen inzichtelijk maken en eenvoudig bijhouden.

1
Hubspot logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(2 reviews)

Hubspot

 • CheckboxMarketing, sales en support in één
 • Checkbox100% gratis Hubspot CRM
 • CheckboxHubspot Academy
€0,00/maand
14 dagen gratis
2
PerfectView logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(2 reviews)

PerfectView

 • Checkbox> 18400 PerfectView gebruikers
 • CheckboxISO Certificering
 • CheckboxStreng beveiligd
€12,50/maand
14 dagen gratis
3
Pipedrive logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(1 review)

Pipedrive

 • CheckboxVisuele salespijplijn
 • CheckboxEenvoudig te implementeren
 • CheckboxVerzend, ontvang en volg e-mails
€12,50/maand
14 dagen gratis
4
Teamleader logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(1 review)

Teamleader

 • Checkbox> 11.000 tevreden MKB'ers
 • CheckboxGeschikt voor meerdere branches
 • CheckboxKoppel je boekhouding!
€50,00/maand
14 dagen gratis
5
Visma logo
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(4 reviews)

Visma

 • CheckboxVoor zzp'ers en mkb'ers
 • CheckboxAutomatiseer je boekhouding en f...
 • Checkbox>110.000 tevreden gebruikers!
€10,00/maand
30 dagen gratis

Wat wil je bereiken met het CRM systeem?

Een CRM systeem is een vrij breed begrip. Klantenrelaties worden immers bij ieder bedrijf anders geïnterpreteerd. Het is daarom belangrijk dat je als bedrijf vaststelt wat je wilt bereiken met zo'n systeem. Doorgaans is het op te splitsen in drie verschillende doeleinden:

 1. Het in kaart brengen van de processen - Hierbij gaat het voornamelijk om het bijhouden van de acties van de klanten en hoe bijvoorbeeld klantencontact en aankoop processen eruit zien.
 2. Uitbreiden van de klantenkring/sales - Je gebruikt het CRM systeem om mogelijke nieuwe klanten te benaderen. Dit proces kun je stroomlijnen middels zo'n systeem.
 3. Behouden van klantencontact - Sommige bedrijven zijn niet zozeer gericht op het vinden van nieuwe klanten maar juist het behouden en tevreden houden van het huidig klantenbestand.

Kies wat je nodig hebt!.

Veel bedrijven die zoeken naar een CRM systeem denken dat ze alle mogelijke features en integraties nodig hebben. Het tegendeel is waar, zoals in de vorige alinea is beschreven gaat het om weten wat je nodig hebt. Misschien kun je wel heel goed uit de voeten met een systeem dat veel goedkoper met slechts een aantal functies dan het duurste pakket. Schrijf voor jezelf dus op wat je specifiek wilt in een systeem. Wij als Softwareguru.nl kunnen wel tonen wat een bedrijf in petto heeft en welke features zij aanbieden. Het is echter aan te raden om vrijblijvend contact op te nemen met de klantenservice om een pakket te kiezen met persoonlijk advies.

Onze top 5 CRM systemen

Het blijkt wel: de juiste keuze maken is niet eenvoudig! Een verkeerde keuze maken gebeurt echter niet snel omdat iedere aanbieder wel de basis features heeft. Daarom hebben wij een top 5 crm systemen opgesteld op basis van klantervaringen en mogelijkheden.

Suggesties voor verbetering?

Er zijn tientallen software ontwikkelaars die een dergelijk customer relation management systeem aanbieden. Het kan zijn dat er sommige partijen updates doorvoeren waardoor de top 5 mogelijk veranderd moet worden. Ben jij dus van mening dat er een bedrijf mist in deze top 5. Stuur ons dan een berichtje en een van onze reviewers zal het evalueren.

Meer dan alleen een CRM systeem

Er valt zoveel te automatiseren. Een klantenrelatie systeem is slechts het begin. Met boekhoudpakketten, factuursystemen en sales management software kun je zo goed als de gehele bedrijfsvoering grotendeels automatiseren.

Hand sorting books