Speaker guy

Top 5 Webinar software

Van plan om een webinar te hosten? Er is veel keuze in aanbieders van webinar tools. Softwareguru helpt een handje en heeft op basis van reviews en een inventarisatie van features een top 5 samengesteld. Wereldwijd erkende en betrouwbare bedrijven die door miljoenen mensen of bedrijven worden gebruikt.

1
logo clickmeeting
(0 reviews)

Clickmeeting

 • Checkbox30 dagen gratis trial!
 • CheckboxTeach & Train
 • CheckboxLead generation
€22,00/maand
30 dagen gratis
2
logo demio
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(1 review)

Demio

 • CheckboxEigen branding
 • CheckboxGeschikt voor iedere browser
 • CheckboxLead generation
€34,00/maand
14 dagen gratis
3
logo livestorm
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(1 review)

Livestorm

 • CheckboxLive events
 • CheckboxOnline cursussen
 • CheckboxInzicht in data
€0,00/maand
0 dagen gratis
4
logo livewebinar
(0 reviews)

LiveWebinar

 • CheckboxUnlimited personaliseren
 • CheckboxHD Kwaliteit
 • CheckboxWebsite integratie
€11,20/maand
14 dagen gratis
5
logo webinarninja
Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star Yellow-star
(1 review)

Webinarninja

 • CheckboxIngebouwde landingpagina's
 • CheckboxInzicht in analytics
 • CheckboxHandouts - Bestanden uitdelen
€39,00/maand
14 dagen gratis

De beste webinar software

Wat maakt iets nou de beste? Het is niet geheel objectief wat het lastig maakt een 'beste' aan te wijzen. Dit komt omdat het voor een groot deel afhankelijk is van de wensen van de klant. Op deze pagina splitsen we het in drie subcategorieën om het overzicht te behouden. Webinars worden het vaakst ingezet voor online cursussen, trainingen en sales.

Online trainingen en cursussen.

Een webinar is een ideaal medium om online cursussen en trainingen te geven. De mogelijkheden om live te streamen, presentaties te delen en de interactie met de kijker aan te gaan, zijn hiervoor ideaal. Enkele aanbieders richten zich in het specifiek hierop door extra in te zetten op interactieve functies en het delen van een presentatie. Zo kunnen live polls worden gehouden en quizzes worden toegevoegd. Livestorm en Webinargeek bieden hier veel ruimte in.

Sales en marketing

Webinars worden steeds vaker gebruikt als branding of marketing tool. Bedrijven zien dat maatwerk en een klantrelatie aangaan steeds belangrijker wordt. Sommige aanbieders hebben hun tool hier op aangepast en bieden mogelijkheden in de vorm aanbiedingen op maat. Ook kun je met personalisering opties jouw webinar een eigen look en feel geven. Wat misschien nog wel het belangrijkste is, is de data die wordt geleverd van de kijkers. Na een webinar krijg jij inzicht in gegevens als gedrag van de gebruikers. Hiermee kun je bijvoorbeeld conversiepercentage's zien, de gemiddelde kijktijd, waar mensen afhaken, etc. Met deze gegevens kun je webinars perfectioneren en beter afstemmen.

Daarbij bieden bijvoorbeeld Webinarninja of Webinarjam veel integreer mogelijkheden met andere marketing tools. Zo kun je verkopen bijvoorbeeld koppelen aan sales funnel software of aan een customer management systeem.

'Paid webinars'

Een hele andere tak van webinars zijn de zogenaamde 'paid webinars'. Hier is de online presentatie het product zelf. Mensen moeten betalen om de presentatie te kunnen bekijken. Dit zie veel bij exclusieve trainingen en cursussen. Sommige aanbieders hebben hiervoor een speciale functie zodat je alleen maar administratie gegevens hoeft in te vullen als een bankrekening nummer en de rest wordt geregeld. Zelf heb je geen technische kennis nodig. Zo hoef je niet betaalpagina's te implementeren maar zie je het geld gewoon op jouw bankrekening verschijnen.

Wat is een Webinar?

Een webinar is een medium om online een presentatie te geven. Dit kan bijvoorbeeld een training, cursus of productdemo zijn. Op deze pagina lees je wat de beste opties zijn om zelf een webinar te organiseren. Benieuwd hoe het allemaal werkt? Lees dan onze pagina"hoe werkt een webinar?".

Hand sorting books