Hoe kies je het beste boekhoudprogramma?

Het staat buiten kijf dat iedereen het beste boekhoudprogramma wilt. Echter verschilt het per bedrijf wat het beste aansluit. Voor het ene bedrijf is boekhoudprogramma A beter dan B en andersom. Toch hebben wij een overzicht gemaakt van de beste boekhoudprogramma's op dit moment aan de hand van ervaringen die gebruikers delen op het internet. Het is aan te raden om meerdere pakketten uit te testen. Alleen zo kun je ervaren wat het beste werkt voor jouw bedrijf. Hieronder lees je de factoren die jou richting kunnen geven op geschikte opties.

#1

Hoe wil jij boekhouden?

Boekhouden kan op vele manieren. Sommige ondernemers kiezen ervoor het zelf bij te houden in excel. Andere kiezen voor online boekhoudprogramma's waar men een boekhouder krijgt toegewezen of waar men het zelf automatiseert. Stel voor jezelf vast welke manier van boekhouden jij wilt gaan hanteren en baseer hierop jouw keuze voor boekhoudsoftware.

Boekhouden in Excel - Sommige ondernemers kiezen ervoor om hun boekhouding bij te houden in excel. Een belangrijk argument hiervoor is dat het gratis is. Daarnaast vinden sommige het niet prettig dat alles in 'de cloud' is opgeslagen. Men heeft soms de voorkeur voor eigen offline beheer van de boekhouding.

Boekhoudprogramma met boekhouder - Een veel gekozen methode is dat ondernemers niet alleen kiezen voor online boekhoudsoftware maar ook de optie dat alles uit handen wordt genomen. Een boekhouder kan dan in het boekhoudprogramma en doet voor jou de btw-aangifte en jaaropgaaf.

#2

.

.

#3

.

.

#4

.

.