Overstappen van boekhoudpakket

Ben je als ondernemer niet tevreden met je huidige boekhoudpakket en overweeg je om over te stappen naar een andere aanbieder? Je bent de enige met die wens, maar toch lijkt het een tijdrovende en intensieve klus. Dit is begrijpelijk, want je zit niet te wachten op gedoe. Gewenning voelt fijn, maar kan ook de groei van je bedrijf in de weg staan. Wanneer heeft het zin om over te stappen naar andere boekhoudsoftware en waar vind je een duidelijk overzicht van alternatieve aanbieders voor je huidige boekhoudpakket? In dit artikel gaan we dieper in op argumenten om over te stappen naar andere software.

Redenen om over te stappen van boekhoudpakket

Overstappen naar andere boekhoudsoftware doe je omwille van verschillende redenen. Wij zetten er een aantal voor je op een rij:

Kosten besparen

Er zit veel verschil qua kosten tussen de verschillende boekhoudpakketten. Als startende ZZP'er kies je niet voor het meest exclusieve boekhoudpakket, maar ook als bestaande ondernemer gaat je voorkeur uit naar betaalbare software. Je voert je administratie graag online, maar wel tegen een aantrekkelijke prijs. Exact is bijvoorbeeld flink duurder dan E-boekhouden. Bij online boekhouden betaal je vrijwel nooit geen opstartkosten, maar maandelijks een vast bedrag aan het gebruik van de software.

Efficiënter werken

Met een pakket om te boekhouden werk je het liefst zo efficiënt mogelijk. Software maak jij je het liefst zo snel mogelijk eigen. Dit is niet bij elk pakket hetzelfde en daarom stappen veel ondernemers over. Kies daarom voor software waarbij de user interface of gebruikersomgeving gemakkelijk hanteerbaar is. Dit scheelt je tijd en de broodnodige euro's!

Support of klantenservice

Ongeacht welk boekhoudsysteem je kiest: je ontvangt graag de benodigde support om er met plezier gebruik van te maken. Sommige systemen zijn vrij ingewikkeld en gebruiken video tutorials om het een en ander duidelijk te maken. Weer andere boekhoudsystemen werken met direct klantencontact via de telefoon of e-mail. Uiteraard is het aan jou wat je prettig vindt. Wil je direct contact met een aanbieder of neem je genoegen met uitleg via een video?

Groei of krimp van je bedrijf

Je zoekt een boekhoudpakket dat meegroeit met je bedrijf. Bij een groter team werknemers, hoort ook meer administratie. Bovendien gaan er meer facturen de deur uit als je bedrijf qua klantenbestand toeneemt. Natuurlijk moet software hierop ingesteld zijn. Daarom kies je voor een pakket dat in staat is om mee te groeien met je onderneming. Stap dan ook over als je huidige software niet aan die eis of verwachting voldoet.

Softwareguru.nl biedt duidelijk overzicht van alternatieven

Bij Softwareguru.nl bieden we jou als ondernemer de keuze uit verschillende aanbieders van software voor je boekhouding. Dit maakt het voor jou een stuk eenvoudiger om over te stappen naar software die bij jou en je bedrijf past. Waarom het loont om onze site te gebruiken bij je keuze voor een boekhoudpakket-aanbieder?

  • Je kiest voor een boekhoudpakket op basis van klantervaringen. Vele anderen zijn je al voorgegaan en weten je dus te behoeden voor eventuele valkuilen.
  • Bij ons filter je eenvoudig op basis van de gewenste features. Dit maakt het voor jou eenvoudiger te ontdekken welke software optimaal aansluit op je wensen.
  • Softwareguru.nl biedt een duidelijk overzicht van alle kosten en producten. In een bos waar je soms de bomen niet meer ziet, zijn wij een aantrekkelijke partij om verschillende boekhoudpakketten met elkaar te vergelijken.

Twijfel je met overstappen naar een andere aanbieder van software voor je boekhouding? Vind bij ons dé oplossing voor het zorgvuldig bijhouden van je boekhouding in een online omgeving.